0
Your Cart

Over de juiste koffie verkeerd, het gezicht in de zon en perfecte imperfecte cadeautjes

Binnenkort is het opnieuw moederdag.

Een dag voor alle mama’s: voor de toekomstige mama’s, voor de mama’s die gemist worden, voor de mama’s die moeten missen, voor de mama’s die mama willen worden, voor de plusmama’s, de sterrenmama’s, de mama’s van de mama’s, voor de mama’s met verdriet, voor de mama’s met hoop, voor de mama’s met zorgen, voor de mama’s met een hoekje af, voor de gelukkige mama’s…

Want ze verdienen het om een dagje extra verwend te worden! Hoe je dat op een betekenisvolle manier kan doen?

Lees hieronder de tips van een mama, die het kan weten 👧🏼👦🏻👶🏻

🥰

Mama zijn.

Dat stond al zo lang ik mij kan herinneren bovenaan mijn to-dolijstje. Toen ik zwanger was van onze oudste dochter, was dat dan ook een geweldig gevoel. Toen ze geboren werd, zo’n 9 jaar geleden, ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Enkele jaren later, bij de geboorte van ons zoontje en nog niet zo lang geleden bij de geboorte van de jongste, werd dit gevoel alleen maar bevestigd. Hoe groot de uitdaging ook soms is, hoe lastig het ook soms mag zijn om alle ballen in de lucht te houden (lees: weinig slapen, weg proper huis, hallo volle wasmanden en het tijdelijk schrappen van de term ‘me-time’ uit je woordenboek), het is geweldig en ik zou het voor geen geld ter wereld willen missen. 

Dat je leven helemaal verandert eens er kinderen zijn, is geen understatement. Dat je dingen moet opgeven voor de kindjes een terecht cliché. Maar dat je ook zóveel terugkrijgt, gelukkig ook een waarheid als geen ander. En dan heb ik het niet over het extra werk, dan heb ik het over onvoorwaardelijke liefde en zinvolheid. 

Onbeschrijfelijk is de liefde tussen een mama en haar kindjes. En dat móet gevierd worden. Ik kijk alvast uit naar moederdag: een dagje samen met het gezin, eventjes quality-time onder ons. Gezellig samen ontbijten met een warme latte macchiato (of gewoon een juiste koffie verkeerd), een wandeling met het gezicht in de zon, gezellig samen picknicken… Herinneringen maken met het gezin (papa, no pressure 😉).

Dat daar geen grote cadeaus bij hoeven, dat weten ze bij mij thuis. Als ze me willen plezieren, dan liefst met een persoonlijk cadeautje, ééntje met betekenis. Van die imperfecte perfecte cadeautjes… Ben je nog op zoek naar enkele leuke, gepersonaliseerde moederdagcadeautjes, lees dan hieronder mijn favorieten:

  1. Een misschientje: een handig tasje voor moest je ‘misschien’ een zakje nodig hebben onderweg. Het móet altijd rap gaan. In het passeren binnenspringen bij de bakker om een brood, de boeken van de bib binnenbrengen… Allemaal geen probleem met dit extra tasje. En met een tekening van je kleine spruit of een leuk tekstje erop, heb je telkens iets unieks bij.

2. Een pegbag: per definitie een handig zakje om de wasspelden op te bergen aan je wasrek, maar het kan evengoed gebruikt worden om de kleerkast stijlvol te ordenen: om je bijpassende accessoires bij je favoriete kleedje te hangen, om de sokjes van de kleinste in te verzamelen,… Laat de naam erop borduren, of een leuke quote of tekening, alles kan!

3. Vrolijke magneten: hoewel de mailbox soms uitpuilt van de nieuwsbrieven van school, de balletklas, kunstacademie… ook de papieren brieven met uitnodigingen, koekjesverkopen, mededelingen… blijven hun weg vinden naar huis. Het is vaak een hele organisatie om alles goed bij te houden. Het magneetbord in onze keuken is hierbij een handige tool: we hangen er alle lopende info aan op en dit het liefst met de zelfgemaakte magneten. De kindjes maakten leuke, vrolijke tekeningen, die we omtoverden tot magneten. Deze afgewisseld met enkele leuke foto-magneten zorgen voor een memobord waar je instant vrolijk van wordt!

4. Een persoonlijke bloemenhoepel: hoewel ik erg kan genieten van de bloemen in onze tuin en de kamerplanten in huis, een boeketje bloemen is geen ideaal cadeau voor mij. Hoe mooi het ook mag zijn, hoe fleurig het ook mag ruiken, in de huidige vluchtigheid (en rommeligheid) van ons dagelijkse leven kan ik hier niet genoeg van genieten en voor ik het goed en wel besef treuren de bloemen mee… Maar droogbloemen, daar word ik wél blij van: ze blijven heel lang mooi, ze fleuren de kamer mooi op in geliefde pastelkleuren en ze hebben voor mij iets nostalgisch. Zoek een leuke quote, een lief koosnaampje of gewoon heel simpel ‘voor mijn lieve mama’: wij maken er een houten hoepel van en laten ze versieren met gedroogde bloemen in de kleur die je verkiest. Een topper!

5. Een fotolint met strik: Onze smartphones puilen uit van de foto’s. Leuk om al scrollend terug te gaan in de tijd en samen herinneringen op te halen. Maar af en toe druk ik er ook enkele af om en passant te mijmeren over vroeger. Hang ze stijlvol op aan dit fotolint: al dan niet met leuke strik.

6. Een theedoos: hoewel de slapeloze nachten vaak gevolgd worden door koffie-ochtenden, een tasje lekkere thee doet ook wel deugd. Wat ik zo leuk vind aan thee drinken: je kan voor elke tas kiezen uit een leuk assortimentje: iets bloemigs, iets puur, iets zoet, iets gezelligs…Voor elk moment een smaakje. Hou je thee bij in onze houten theedoos: versierd met een leuk tekstje (extra leuk: het kan ook handgeschreven!), een leuke tekening, een lieve boodschap, een grappige quote. Zo maak je van dat theemomentje nét dat tikkeltje meer.

7. En last but nog least: klein maar fijn: de gelukspoppetjes. Ik ben fan: een kleine attentie die je altijd bij je kan dragen: aan de sleutels, in de handtas, in de portemonnee. Een klein beetje geluk, want mama’s verdienen dat, niet?

Mama zijn.

Dat stond al zo lang ik mij kan herinneren bovenaan mijn to-dolijstje. En nu ik dat heb kunnen afvinken met drie fantastische vinkjes, kan ik alleen maar dankbaar zijn.

Dankbaar voor de juiste koffie verkeerd. Dankbaar voor het gezicht in de zon. Dankbaar voor die perfecte imperfecte cadeautjes, een dagelijkse knuffel, een natte zoen, een warme blik.

Dankbaar voor die onvoorwaardelijke liefde.

🥰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *