0
Your Cart

Over natte savatjes, klokken en chocolade-eieren

De feestdagen zijn nu definitief achter de rug, het nieuwe jaar is al volop zijn gewone gang aan het gaan en stiekem beginnen we uitkijken naar de lente en de zomer. En als ik denk aan de lente, dan denk ik aan Pasen: niet alleen een dag vol chocolade-eieren, maar ook vaak de start van mooie lentedagen.

Als kind vond ik Pasen één van de meest magische momenten: de paashaas was mijn favoriet en elk jaar kon je me weken zien turen in de lucht op zoek naar de klokken die over en weer gingen naar Rome om de chocolade-eieren. Ik heb ze jammer genoeg nooit écht zien vliegen…

En nu kunnen we het gewoon opnieuw beleven!

Vroeg, héél vroeg ’s morgens gaat onze persoonlijke paashaas de chocolade en speelgoedjes verstoppen in de tuin. En hoewel we een tuin vol verstopplekjes hebben, onze kindjes weten ondertussen de beste plekjes snel te vinden. Maar toch is het telkens een mooi moment: de kindjes in hun badjas en savatjes door de tuin en door het nog natte gras op zoek naar wat de paashaas en de klokken dit jaar gebracht hebben. De kinderkruiwagen staat steevast klaar om al hun vondsten te verzamelen. En dan die gezichtjes: nog wat slaperige pretoogjes, warrig haar voor het gezicht, maar een brede glimlach en trots op hun schatten.

Na de ochtendlijke zoektocht staat een stevig ontbijt te wachten, mét eieren natuurlijk: zacht gekookt, gepocheerd, een Engelse cuddler met zalm… En natuurlijk ook de chocoladen versies. Wil je je paastafel extra persoonlijk aankleden, gebruik dan een houten snijplank mét boodschap om je gasten te verwelkomen. Je paastakken kan je vrolijk versieren met de paaseihangers, die je ook kan voorzien van een leuk en persoonlijk tekstje. En voor de plaatsen? Laat houten naamkaartjes maken in de vorm die je wil of gebruik de houten wasspelden met de namen om aan de servetten te hangen. Het plantje op tafel verdient een plantenpijl met leuke of grappige quote om je gasten te verrassen.

Of het nu de eieren zijn (al maken die van chocolade wel een grote kans), de zonnige sfeer, het zoeken naar de schatten of het lekkere ontbijt: Pasen belooft alvast terug een mooi moment te worden, met natte savatjes, klokken en véél chocolade-eieren.

🥚🐰🎀🐰🥚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *