0
Your Cart

Over mij

🎀 Welkom bij Madamie 🎀 

 

Ik ben Mieke. Mama van drie schatten en getrouwd met de beste en liefste man en papa die er bestaat.

Al sinds ik mij kan herinneren, was ik aan het knutselen en maken. Wellicht kreeg ik dit grotendeels mee van mijn oma en pépé, bij wie mijn zus en ik veel van onze vrije tijd als kind doorbrachten.  Oma was een naaister en het naaimachine en borduurmachine maakte steevast deel uit van het interieur. Oma vertelde met trots hoeveel kleertjes ze maakte voor mijn mama toen ze klein was, en hoe iedereen hier met lof over sprak. Ook wij werden af en toe gekleed in oma’s creaties, maar jammer genoeg bracht de confectie hier verandering in. Maar onze poppen zullen het geweten hebben: kleine mutsjes, pakjes,… alles is door oma’s handen gegaan. En onze spullen raakten ook nooit verloren: overal borduurde oma onze naam op, in sierlijke letters. Ook pépé was een echte ‘kramer’. Samen bedachten en maakten ze de leukste dingen.

Toen ik mijn man leerde kennen, deelden we al vlug dezelfde drang om te ‘maken’: helemaal in het begin bracht hij mij een zelfgemaakt televisietafeltje, gefabriceerd met oude wijnkistjes, kratten en veel te grote wielen. Er volgden heel wat projecten: een konijnenhok mét hartjesdeur, een wijnkistenkast, een grote bokaal-lamp,…

Ik leerde mezelf ook naaien op de oude naaimachine van mijn mama. Tot die tijdens het vlijtig naaien begon te roken en bijna letterlijk zijn laatste adem uitblies. Al snel had ik een nieuwe naaimachine en voor mijn dertigste verjaardag trakteerde ik mezelf op een borduurmachine. Ik vloog erin en maakte cadeautjes voor de kindjes, voor anderen en af en toe ook voor mezelf. De stap naar Madamie was eind 2018 dan ook snel gemaakt. Ik startte met enkele kleine geborduurde dingetjes en breidde langzaam uit. Ondertussen heb ik geleerd dat ik vaak meer ideeën heb dan tijd. Zo schafte ik een tijdje geleden ook een lasercutter aan en vliegen ook de houten cadeautjes en stempels de deur uit.

Sindsdien staan wekelijks enkele momenten in teken van Madamie en ben ik zo blij en trots dat ik dit verder kan laten groeien.

Op mijn website vind je alvast de producten die ik aanbied. Heb je zelf een ideetje, dan denk ik graag met je mee en werken we het samen uit. Ik probeer af en toe ook een blogberichtje te schrijven met ideeën die door mijn hoofd gaan, dingen waar ik zelf mee bezig ben of inspiratie voor anderen.

Blader gerust door de website, volg Madamie – leuke pakjes op Facebook en Instagram en laat me gerust weten waar ik je mee kan helpen!

 Veel liefs,

Mieke