0
Your Cart

Over knutselen, creëren en maken

Het nieuwe jaar is ondertussen goed ingezet. We kijken alvast uit naar alle mooie momenten dat 2023 ons zal brengen. Het belooft alvast opnieuw een creatief jaar te worden. Benieuwd naar wat alvast op mijn maak-lijstje staat? Lees dat zeker verder en laat je inspireren!

Oudejaar en Nieuwjaar zijn dagen waarop ook wel even stilgestaan wordt. Stilgestaan bij wat er allemaal gebeurde het afgelopen jaar. Leuke dingen en minder leuke dingen. Gezellige dingen, griezelige dingen. Dingen die we zo snel mogelijk willen vergeten, maar ook dingen die we het liefst voor altijd zo levendig mogelijk willen herinneren.

Maar we staan niet alleen stil: we kijken ook vol goesting uit naar het komende jaar. Want ook dit jaar zal ongetwijfeld bol staan van de herinneringen. En boordevol ideeën. Want wat ondertussen mijn motto werd – meer ideeën dan tijd – zal ongetwijfeld ook dit jaar terug van toepassing zijn. Of dat erg is, is een ander verhaal…

Ik ben er dus helemaal klaar voor om ook dit jaar te bedenken, te maken, te proberen, opnieuw te proberen, te creëren. Als dat geen mooi vooruitzicht is!

Ben jij net als ik iemand die graag bezig is en waar dingen maken in de top van je lange to do-lijstje staat? Dan heb ik alvast enkele leuke ideeën, die ik graag met je deel:

1. Bak een taart

Taart staat voor koffie met taart, voor gezelligheid, voor feest. Ikzelf ben vooral fan van de ‘gewone’ taarten: een appelcrumble, een kriekentaart, een chocoladetaart… Zowel om te maken als te eten 😉. Ieder jaar bak ik voor de kindjes zelf een verjaardagstaart (die ik dan wel schaamteloos aanvul met gekochte lekkernijen voor op het feestje – zelfzorg, remember?). Met onze houten caketopper maak je van elke taart een feest!

2. Maak een verse kruidenbak

Groene vingers heb ik persoonlijk niet. Maar ik kan wel genieten van een mooie – niet al te perfect afgelijnde – tuin, van kamerplanten en van verse kruidenbakken. En die laatste kunnen me altijd plezieren: ze zien er vaak heel mooi uit, ze ruiken lekker en je kan ze gebruiken om je gerechtjes net dat beetje meer te geven. Met onze houten kruidenpijlen kan je alvast je kruidentuintje piekfijn in orde brengen!

3. Leef je uit met papier

Papier: van schetsblok tot kattenbelletje, we nemen het heel de dag door ter hand. Tijdens het wachten aan de telefoon een kleine tekening, of doelgericht een mooie schets maken. Hou je graag je blaadje papier praktisch bij om je losse krabbels en zotste ideeën neer te pennen? Dan is een houten klembord net wat je nodig hebt: niet alleen handig, maar dankzij onze personalisatie kan je hem ook helemaal eigen maken.

4. Breng kleur in je creaties

En na het tekenen? Kleuren! Het schijnt therapeutisch te werken en ik volg hier wel in: je creëert er een sfeer mee, het brengt wat leven in je zwart-witte schets. Ken je al onze regenboogpotloden? In de punt vind je 4 kleuren terug. Tijdens het kleuren kan je dus zowel 1 kleur als een hele regenboog maken. Ideaal als creatief uitdeelcadeautje of gewoon ééntje om je pennenzak wat vrolijker te maken.

5. Creëer handige, dagdagelijkse voorwerpen

Maak je graag tekeningen, maar weet je niet altijd wat ermee doen? Laat ze veranderen in handige, dagdagelijkse voorwerpen, zoals deze buttons-magneten. Stuur me je tekening door en ik maak er voor jou handige magneten van.

6. Stempel erop los

Stempels: ik ben fan! Waarom? Ze zijn praktisch: met ons adres voor op de achterkant van de vele enveloppen met de kerstkaartjes, om de kleren en de boterhammendozen van de kindjes te naamtekenen… Maar ze zijn vooral ook leuk: om een pakje op te vrolijken, om je eigen briefpapier te maken, om de kindjes te laten spelen. En met de juiste stempelinkt kan je ze voor vele dingen gebruiken: op een effen stoffen tas je eigen patroon maken, je eigen kaftpapier ontwerpen, je schrift versieren,… De mogelijkheden zijn oneindig, zeker als je zelf je eigen stempel kan ontwerpen!

7. Verzamel je knutselgerief in stijl

Wil je graag al je gerief op een stijlvolle en persoonlijke manier bewaren? Dan komt onze personaliseerbare tekendoos zeker van pas: drie handige vakken om alles mooi op zijn plaats te houden: stiften, kleuren, klein knutselmateriaal, een doos met je stempels en stempelkussens… Alles steeds bij de hand!

Deze ideeën zijn nog maar een begin van wat er in 2023 op mijn creatieve menu staat. Wil je verder geïnspireerd worden? Hou dan zeker onze Instagram- en Facebookpagina in de gaten! Want in 2023 staat heel wat madamie-nieuws voor je klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *