0
Your Cart

Over regenboogkleuren, zotte bloemen en zinvol vervelen

De zon durft ondertussen al wat tussen de wolken piepen en sommigen beginnen misschien al dromen van hun welverdiende vakantie.

Voor velen staat ook een heuse opdracht te wachten: twee maanden vakantie. Dat wil zeggen: twee maanden geen huiswerk, twee maanden minder hobby-voeren, twee maanden geen schoolagenda’s, turnzakken en brooddozen… Maar ook twee maanden lang entertainen. En hoewel het aanbod in kampjes en zomeropvang heel wat rust biedt (op de stress van het tijdig inschrijven na 😳), ook thuis moeten de kindjes zich kunnen bezighouden.

Zijn jullie kindjes net als de mijne graag creatief bezig? Ik laat jullie graag even meekijken in mijn ideeëndoos voor deze zomer:

1. Bakken! Bij ons thuis eten we niet alleen graag taartjes en koekjes, we maken ze ook graag zelf. En het mag wel eens ietsje meer zijn: vrolijk je taartje op met een grappige caketopper of versier je koekje met een leuke boodschap met de koekjesstempels. Succes gegarandeerd!

2. Pimp je t-shirt: batikken is opnieuw in (of toch als ik mijn negenjarige dochter moet geloven), dus kan ik er deze zomer niet onderuit. En we gaan voor iets extra: met een zelfontworpen stempel en de textiel-stempelinkt maken we de t-shirt extra leuk!

3. Soms heb je ook niet veel nodig: geef ze enkele blanco-blaadjes (of nog beter: geef ze de achterkant van een grote affiche), enkele kleuren, en laat ze hun eigen kunstwerk maken. Met onze regenboogpotloden of onze wasco’s (waarvan je er ook in regenboogkleuren kan laten maken) creëren ze gegarandeerd geweldige dingen!

4. Schilderen is ook altijd een schot in de roos! Onze kindjes schilderden hun eigen naambordje, die aan hun kamerdeur kwam. En regenboog-strik of een groen-roze dino: waarom niet?

5. Sinds de rustige corona-zomer vinden onze kindjes het geweldig om tijdens de vakantie een mini-moestuintje aan te leggen: een bloembak vol radijsjes, een persoonlijk kruidentuintje, zotte bloemetjes… Geweldig! Met onze plantenpijlen en kruidenpijlen maken we er elk jaar iets speciaals van.

6. Dat we niet vies zijn van een feestje, dat weten ze rondom ons ondertussen al. Elke zomer staat een verjaardagsfeestje op de agenda. De tent in de tuin, lichtjes in de boom, ijsjes, taartjes… Maak er iets persoonlijk van met onze vlaggetjes in stof of in houtKroontje op hun hoofd en vieren maar!

7. En wil je graag wat herinneringen bewaren van een leuke zomer? Laat je kindjes een leuk tekeningetje maken of stuur een leuk fotootje door en laat ze vereeuwigen in een leuke button: voor aan je sleutels, als magneet, een spiegeltje voor in de toilettas… Zo kan je ook na de zomer blijven genieten van die top-momentjes

Maar bovenal: laat ze zich maar eens goed vervelen! Want dat leidt vaak tot de meest creatieve, zotste ideeën.

😍❤️🥰

🎀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *