0
Your Cart

Over herinneringen beleven, bewaren en koesteren

Menig jonge mama’s (mama’s van jonge kindjes n.v.d.r.) zullen het beamen: kindjes zijn de rode draad in je leven. En hoewel de eerste rode draad al snel doorgeknipt wordt, blijft die onzichtbaar, maar o zo voelbaar verder bestaan.

En laten we hét cliché der clichés er maar meteen bijnemen én bevestigen: de tijd gaat snel! Want de tijd gáát snel! Zeker met kleine kindjes: het is verwonderlijk hoe snel ze groeien. Een traantje wegpinkend bij het opbergen van de te kleine kleertjes, realiseer ik me heel vaak hoe hard ik moet genieten van elk moment. Want ze zijn in een vingerknip weg. En hoewel ik halsstarrig probeer vast te houden aan dat moment, toch heeft ook iedere leeftijd en elke vooruitgang iets leuks. Dan maar proberen de herinneringen vast te leggen: de foto’s en filmpjes stapelen zich op. Maar ook de eerste spulletjes verdienen een speciaal plekje in ons huis. Het eerste pakje, het eerste tuutje, een haarlokje en een handafdruk… Met weemoed, maar ook zoveel liefde kijk ik terug naar de eerste maanden.

En díe dingen, die zo’n speciale betekenis hebben voor ons, die verdíenen een mooi plekje. Want het leven zit vol mooie momenten om te bewaren. Inspiratie nodig? Hieronder vind je enkele leuke ideeën om jouw herinneringen met veel zorg op te bergen, om even later opnieuw vol liefde te herbekijken.

Om allerlei spulletjes op te bergen

Denk aan het eerste pakje, de stapel felicitatiekaartjes die je kreeg na de geboorte van je kleine spruit of na je huwelijk, de krant van de geboortedag, de eerste stappertjes, de geboortekaars… Berg ze op in een gepersonaliseerd houten kistje, zowel een grotere kist als een kleiner kistje in A5-formaat kunnen van pas komen! Berg je dat eerste tuutje graag veilig op? Dan maak ik graag een gepersonaliseerd stoffen zakje, op maat van jouw herinnering.

Om foto’s bij te houden

De filmrol op onze smartphone staat er vol van: eerste momentjes, leuke momentjes, grappige momentjes, stuk voor stuk mooie momentjes. Ik hou er zelf wel van om af en toe enkele leuke foto’s te laten printen, uit te stallen en er dan al passerend met veel liefde aan terug te denken. Hou je het graag klassiek? Dan is een gepersonaliseerd houten fotokadertje zeker iets voor jou. Wil je het graag met een knipoog, dan kan het houten fototoestel-kader je misschien bekoren (dat je zeker ook kan personaliseren). Wil je net dat ietsje meer? Kies dan het houten kistje met fotokader: een fotokader waarin je mooiste foto kan, maar die je kan openen om kleine bewaardingetjes in op te bergen. Wil je het liever iets origineler? Misschien is een fotolint met strik, waaraan je verschillende foto’s kan hangen met de bijpassende knijpertjes of het houten klembord iets voor jou!

Om kleinigheidjes bij te houden

Een haarlokje van tijdens het eerste kappersbezoek, het eerste uitgevallen melktandje,… Opnieuw kleine mijlpalen, die we graag bijhouden in een herinnering. Hou ze veilig, maar mooi bij in een houten bewaardoosje met de naam van je kleine lieveling. Ook in het houten tasje met je eigen ontwerp gegraveerd, kunnen heel wat kleine hebbedingen bewaard worden. Heb je het graag mooi overzichtelijk? Waarom dan geen houten theedoos laten graveren, om alles mooi geordend bij te houden?

Om tekeningen te bewaren

Heb je een kleuter in huis? Dan ben je zeker ontroerd door de soms ietwat onduidelijke, maar o zo oprechte tekeningen van je kindje ‘speciaal voor jou gemaakt’. Al is een selectie vaak moeilijk, af en toe een tekening bijhouden om zo te zien hoe je kindje verandert, is zeker geoorloofd. Hou ze mooi bij een houten ringmap. Laat er een naam, een quote, of waarom geen tekening van je kleintje op graveren. Of hou je alles liever ingeplakt bij in een boekje of houdt je kindje zelf een tekenboek bij? Fleur deze helemaal op met een zachte boekenkaft, waarbij je kindje zelf de kaft kan ontwerpen.

Om kunstwerken uit te stallen

En naast de vele tekeningen, kunnen we er als mama of papa niet aan onderuit: ook de kunstwerken vinden hun weg naar huis. De trots op het gezicht van het kleintje is minstens even ontroerend als het kunstwerkje an sich. Stalt jouw lieveling zijn kunstwerk graag vol trots uit? Waarom dan niet in een houten wandkastje: een prachtig kader voor een uniek kunstwerkje. Een circus voor je kleine clown, een tv voor je kleine fantast, een caravan voor de avonturier, een raket voor je grote dromer. Kleine werkjes? Die hou je gemakkelijk bij in een stoffen mandje, door jou ontworpen.

Stel zelf je herinneringsdoos samen (of geef ze cadeau) en bewaar de herinneringen voor later.
Want die liefdevolle momenten:
beleef ze, bewaar ze, koester ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *