0
Your Cart

Over lekkere koekjes, een gezellige foto en een liefdevolle boodschap

Wil je graag groot nieuws de wereld insturen? En wil je dat graag op een leuke, originele, mooie manier doen? Lees snel verder hoe wij het deden en doe wat inspiratie op!

Zo’n jaar geleden was het zover: nog eventjes genieten van ‘ons geheimpje’, met de stiekeme blikken, ondertafelse schopjes en vrolijke binnenpretjes. Om daarna het grote nieuws met iedereen te delen die het wil horen. Want hoe trots waren we om aan te kondigen dat we ons derde kindje verwachtten. Gedaan met het wegsteken van de groeiende buik en het bedenken van excuses voor het overslaan van het aperitief.

Nu mocht iedereen het weten: nog meer liefde op komst!

Dat het voor sommigen als een verrassing zou komen terwijl anderen het nieuws zagen aankomen, dat wisten we. Dat we het niet zomaar wilden vertellen, dat wisten we ook. We wilden het nog één keer doen op onze manier: zonder veel toeters en bellen, maar ook niet onopgemerkt. Eerst vertelden we het zus en broer, gezellig onder ons. Een intiem, mooi momentje met het gezin. En daarna mocht de rest van de wereld het weten. Maar hoe doe je dat nu op een leuke, originele en mooie manier?

1. Laat babyschoentjes maken met een speciale boodschap: een leuke aankondiging, waar je met veel plezier aan terug zal denken het moment dat je de sloefjes aandoet aan de kleine spruit…

2. Wil je het graag klassiek? Met een slabbetje met jouw nieuws op geborduurd kan je niet missen. Ook als er al een grote broer of zus is, zullen opa en oma zeker opkijken bij het volgende dinertje…

3. Breng je het grote nieuws tijdens een etentje? Dan kan je voor het aperitief of het dessert een houten vork of lepel voorzien met jullie nieuws, zoals ‘straks word je opnieuw oma!’

4. Is toekomstige oma, opa, zus… een creatieve ziel? Dan is een persoonlijke stempel misschien wel hét ideale cadeau.

5. Hoe wij het deden? Met lekkere koekjes, een liefdevolle boodschap en een gezellige foto.

Maar ere wie ere toekomt: het idee kwam niet van mezelf. Een hele tijd geleden kreeg ik de vraag een koekjesstempel te maken met de tekst ‘One more to adore’. Ik vind het altijd geweldig als ik iets mag maken dat zoveel teweeg brengt. Ik was er zelf van in de wolken en maakte meteen, stiekem, een zelfde koekjesstempel voor mezelf. Ik bewaarde het voor later en een jaar geleden mocht ik het tevoorschijn halen. Samen met broer en zus maakten we deze lekkere koekjes. We bakten een doos vol: voor de oma’s, opa’s, zus, collega’s,… Hoewel we iedereen een koekje gunden, maakten we ook een digitale versie om te verspreiden: een gezellige foto van broer en zus. Dat er nog koekjes op de foto staan is een wonder.

En zo stuurden we het nieuws de wereld in. Vol trots, vol liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *