0
Your Cart

Over tintelende handen, gezellig cocoonen en je eigen briefpapier

De tomaten en burrata’s in ons winkelkarretje maken stilletjesaan plaats voor hutsepot en rode kool. Onze sandalen ​vliegen opnieuw in de kast; hallo, sneakers. Te koud voor een kleedje, te warm voor een kousenbroek. Ja, we kunnen er niet omheen: de zomer moeten we beginnen inwisselen voor koudere en regenachtige dagen en een nakende herfst en winter. 

​Maar laten we het niet hebben over het missen van de warme zomeravonden op het terras, de waterspelletjes en de – veel te frequente maar door het warme weer volledig te verantwoorden – ijsjes. Laten we het hebben over gezellig voor de haard kruipen, over koude maar zonnige winterdagen, over de spanning bij het slapengaan op 5 december (of 10 november) en het klaarleggen van matching-feestkleding op 24 december. 

Want hoe zeer ik binnen enkele maanden waarschijnlijk uit zal kijken naar een nieuwe lente, de komst van die gezellige winterdagen lijkt mij toch wel een mooi vooruitzicht. 

Waar ik van kan genieten tijdens de wintermaanden en waarom ik dan ook wel stiekem uitkijk naar donkere dagen en de koude winter?

  • een​ zondagse​ filmnamiddag met het hele gezin, onder een handgebreid dekentje en met een kom verse popcorn. En blijkt dat laatste korreltje er net zo’n knapperig te zijn met een laagje zoete caramel omheen…
  • niet kunnen wachten op de Sint en alvast eigen picknickjes maken (wist je trouwens dat je er met onze koekjesvormen en koekjesstempels je eigen ding van kan maken?) Wedden dat die lekkerder zijn dan die van Sint en Piet?
  • tintelende vingers wanneer je na een wandeling op een zonnige, maar koude winterdag een tas warme chocolademelk (van die echte, met cacao, honing en een vleugje kaneel – geen oplospoeder) vasthoudt

  • warme kersenpitjes in je zakken, en al zeker die met een nog warmere boodschap op

  • het bovenhalen van de kerstversiering en elk jaar verwonderd zijn over hoe mooi en uniek die wel ​is, om ze daarna met veel voorzichtigheid en trots op te hangen
  • samen cocoonen bij de geur van warme appeltaart in de oven, die ​een half uurtje later vlotjes uit zijn vorm komt

  • een knutselnamiddag met de kindjes, waarbij ze hun eigen naambordje kunnen schilderen. Wat dacht je van een regenboog-strik of een roze dino? Wie spreekt nu nog van donkere dagen?

  • ademwolken maken als het buiten koud is

  • als de Sint van die mandarijntjes brengt die én makkelijk te pellen zijn én lekker zoet smaken

Ik kijk er stiekem al naar uit en wens iedereen de komende maanden vele tintelende handen, warme dekentjes en gezellige cocoonmomenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *