0
Your Cart

Over dopen, English high tea en tuinfeestjes

Naast het jaarlijkse kinderfeestje, waarbij we de familie uitnodigen om de verjaardagen van de kindjes te vieren, organiseerden we dit jaar ook een doopfeest voor onze kleine Lily. Een tuinfeestje, waarbij we opnieuw ons eigen ding deden om het zo eigen en persoonlijk mogelijk te maken. Vlaggetjes, naamkaartjes, tafelversiering, cadeautjes… Maar vooral leuke mensen, lachende gezichtjes, plezier en leute. Een feestje om met veel liefde op terug te kijken.

Ondertussen is onze kleine spruit volop aan het groeien. Vorige maand vierden we haar doopfeest. Noem me ouderwets, maar voor mij is het belangrijk. Door de traditie of vanuit geloof? Laat ik de kerk in het midden houden: ’t zal wel van beide een beetje zijn. Ik vind het dan ook wel leuk om de dienst zo persoonlijk mogelijk te maken. Van zelfgeschreven tekstjes, over liedjes met een boodschap en rakende verhalen.

En ook de dienst wou ik graag opnieuw – naast een eigen invulling –  zo persoonlijk mogelijk maken. Lily werd gehuld in het familie-doopkleed. Het kleedje werd in de jaren ’50 gemaakt door de familie uit het trouwkleed van mijn man zijn oma. Een kleedje met een verhaal. Daar hou ik van…

Ook voor de doopkaars kozen we voor een alternatief: met een sticker maakte ik van een eenvoudige kaars een eigen doopkaars. Het kruisje graveerde ik zelf in hout.

Na de dienst volgt een feestje in onze tuin. Eerst even klinken: we haalden de lokale schuimwijn van de Monteberg boven en voor de kindjes, de zwangere mama’s, de borstvoedingsmama’s,… zorgden we voor ‘Lilymonade’. Hoe toepasselijk dat ik net de week voor het doopfeest bij de lokale handelaar deze Gimber tegenkwam: de zomerse versie ‘Sweet Lilly’. Alsof we hier in huis nog geen fan genoeg zijn van Gimber… Lekker, gezond, en héél erg passen bij ons feest! Win-win-win!

Na een aperitiefje onder de boom, kon iedereen zijn plaatsje kiezen in de tent. We dekten de tafel met veldbloemetjes aangevuld met houten lelies. Deze gebruikten we ook als naamkaartje. Het zilveren bestek van oma werd opgepoetst en het oude bloemetjesservies werd afgestoft: we kleedden de tent helemaal in in het teken van onze English High Tea. We bakten de traditionele scones (naar het recept uit een écht Engels kookboekje), maakten egg-sandwiches, serveerden bagels met zalm, citroentaartjes, brownies, kaneelrolletjes, appelroosjes,… Een hele tafel vol.

Voor de peter en meter maakten we een persoonlijk aandenkentje aan deze bijzondere dag: een gepersonaliseerd houten kadertje.

Ons geluk kan niet op, we wensen dit iedereen toe, dus vonden we een gelukspoppetje voor de mensen aanwezig wel een passend cadeautje.

Hoe druk het ook was, we zijn zo blij en dankbaar dat we er iets speciaals van hebben kunnen maken en nog eens ons eigen ding konden doen.

Een dagje vol Lily-liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *