0
Your Cart

Hoe stempelen voor een mooi resultaat?

Hoe stempelen voor een mooi resultaat?

Stempelen kan iedereen, toch zijn er bepaalde technieken en tips die je kan toepassen om tot het beste resultaat te komen. Ook de soort inkt speelt een belangrijke rol bij het stempelen. Hoe stempelen voor een mooi resultaat? Lees het hier.

Soorten inkt

In onze webshop koop je gepersonaliseerde stempels en drie inktsoorten. Ook bieden we een stempelreiniger aan.

De drie soorten inkt:

 1. VERSAFINE
  Ideaal voor mat (gewoon) papier. Deze inkt stempelt heel precies en is erg geschikt voor fijne lijntjes en stempelen van tekst.
 2. VERSACRAFT
  Deze inkt gebruik je op papier, hout en stof. De inkt dient gefixeerd te worden met een strijkijzer vooraleer je de stof wast.
 3. STAZON
  Deze inkt is geschikt voor speciale ondergronden zoals metaal, plastiek, leer, glas, glad papier, enzovoort. De inkt is niet water-oplosbaar. Bij het gebruik van deze inkt is het belangrijk om je stempel nadien te reinigen met een stempelreiniger

Een stempelreiniger is een goed idee om aan te schaffen. Zo stempel je netter, maar gaat je stempel ook veel langer mee.

Hoe stempelen voor een mooi resultaat?

Hoe stempelen voor een mooi resultaat?

Volg dit stappenplan om een mooi resultaat te hebben:

 • Leg de stempel met de stempelkant naar boven en dep met het inktkussen totdat je tekst of je tekening in inkt is. Ook bij grotere stempels (die groter zijn dan je stempelkussen) krijgt je stempel voldoende inkt.
 • Maak eventueel eerst enkele proefafdrukken op een kladblad.
 • Goede inkt is heel belangrijk en zorgt ervoor dat de afdruk van je stempel kwalitatief is. Kies de juiste inkt voor het juiste materiaal. Kies je voor een stempelinkt die op stof afdrukt, vergeet dan niet om er even over te gaan met je strijkijzer. Zo fixeer je de inkt.

Wil je lang gebruik maken van je stempel en inkt?

Een goede zorg is altijd belangrijk, ook bij het stempelen. Met deze eenvoudige tips verleng je de levensduur van je stempels.

 • Maak je stempel meteen na het stempelen proper: maak je stempel droog door verschillende keren na elkaar op een kladblad te stempelen. Dit doe je totdat er geen inkt meer afkomt. Wrijf je stempel nadoen schoon met een alcoholvrij doekje of met de stempelreiniger. Zeker bij het stempelen met de Stazon inkt is de reiniger een must.
 • Bewaar je stempel altijd droog.
 • Sluit je stempelkussen als je hem niet gebruikt. Doe het dekstel goed dicht en laat het beschermplastiekje ertussen, zoals bijvoorbeeld bij de Stazon inkt.
 • Bewaar je stempelkussen ondersteboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *